top of page

LA BULLE

‘Daar zat ik dan. Ik zat daar en buiten leefde iedereen zijn leven en ik maakte daar geen deel meer van uit. Dacht ik. Het is voor mij altijd moeilijk geweest toe te geven dat het niet ging. Nu zat ik in opname en dat kon en wou ik niet langer geheim houden.’


La Bulle is een avond van eerlijkheid. La Bulle geeft ons de mogelijkheid om de sterktes uit de kwetsbaarheid van mensen te belichten.  Er worden verhalen vertelt. Verhalen over de zoektocht naar innerlijke rust, veerkracht, mentale weerbaarheid, ...  Zal het verhaal over hun zoektocht echt een slot kennen? 

Wij brengen een verhaal van zoeken naar handvaten om te blijven staan in de storm van onze maatschappij. Met een bewonderende en kritische kijk vertellen we hoe hulpverlening een belangrijke rol speelt en hoe wij als mens met elkaar omgaan. 

LA BULLE: Tekst
624578e9-0873-41d1-8274-bda8fd7c0ccd 2.JPG

LA BULLE

LA BULLE is een flexibele formule. De inhoud wordt afgestemd op de doelgroep. Het is een presentatie over een persoonlijke verhaal dat we brengen vanuit de verschillende standpunten: de persoon die worstelt met diens mentale gezondheid, familie, vrienden en kennissen. Daarnaast focussen we op verschillende aandachtspunten: wat met denkfouten? Hoe kan ik mezelf behoeden voor donkere gedachten? Hoe kan ik andere ondersteunen wanneer ze zich niet goed voelen? Hoe moet ik reageren op iemand die vertelt zich niet goed te voelen? 


De lezing noemen we interactief omdat het publiek een box krijgt met ‘zelfdenkers’. Op deze manier zetten we het publiek aan om onze ervaringen te reflecteren op zichzelf. Hierbij vinden we het belangrijk dat mensen worden aangezet stil te staan bij hun eigen situatie, manier van denken en handelen. 

Deze reflecties delen kan nadien op vraag. Hierbij is het belangrijk dat de groepsleden bij elkaar gekend zijn (een klas, jongerengroep, werkteam,...).

LA BULLE: Tekst
3cd20f43-189d-47ee-9db8-f64b9b05ea68 2.JPG

Het doel van LA BULLE is een ervaringsmoment te organiseren waarbij het publiek geprikkeld wordt. We focussen voornamelijk op zelfbeleving a.d.h.v. een tentoonstelling en denkboxen. 


Bij de voorgaande LA BULLE werkten we samen met artiest Francis Vanhee die portretten maakten. Hierbij verzorgden we een audiofragment waarbij de persoon achter het portret zijn levensverhaal vertelde. Ook Maya Peeters verzorgde in samenwerking met CAVA?! vzw enkele kunstwerken die we tentoonstelden in een dagelijkse setting. 

LA BULLE: Afbeelding
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_532f.jpg
LA BULLE: Afbeelding
af6ba468-34a8-434d-a98d-93990e6ef698 2.JPG
LA BULLE: Afbeelding

NEEM CONTACT OP MET CAVA?!

Neem contact op met CAVA?! voor meer details over LA BULLE.

Bedankt voor de inzending!

LA BULLE: Contact
bottom of page